Een monument naar energieneutraal

Is het te koud of te warm in huis?

Woont u in een monument óf is uw huis aan de buitenkant al heel mooi?
Tocht het bij u in huis en is het in de winter moeilijk warm te krijgen?
Bent u uw huidige energierekening ook beu?
Is het ’s zomers veel te warm in uw huis?
Gaat de aardbevingsschade en CO2-uitstoot u ook aan het hart?

Beste huiseigenaar,

Herkenbaar voor u? Koude rillingen over uw rug als u na een lange werkdag relaxed op de bank zit. Niets is zo irritant als een tochtig huis. Wooncomfort wordt voor het grootste deel bepaald door de mate van tocht, vocht en temperatuur in een woning.

Comfort is het meest bepalend voor het welbehagen in huis. Maar als u bedenkt dat huiseigenaren ongeveer 30% van het inkomen uitgeven aan woonlasten, dan spelen de financiën ook een grote rol in het woongenot. Een groot deel van de woonlasten wordt veroorzaakt door de kosten van energie. Het gebruik van fossiele energie veroorzaakt, naast hoge kosten, ook veel CO2-uitstoot en is daardoor slecht voor het milieu. Kortom: het kost geld en is slecht! Voor nu, maar zeker ook voor toekomst van uw kinderen en kleinkinderen. En de prijs van energie zal de komende jaren alleen maar stijgen. Maar gelukkig kunt u er iets aan doen.

“Een huis dat veel energie verbruikt voelt niet comfortabel aan, is slecht voor het milieu en veroorzaakt een hoge energierekening”

Daarom hebben we de oplossing ‘behoud van karakter’ voor u ontwikkeld

Kiezen voor de oplossing ‘behoud van karakter’, is kiezen voor comfortabel wonen met lage energiekosten. Het is niet zo maar een verbouwing. Het is een gespecialiseerde hoogniveau renovatie van uw huis. We geven u 2 goede redenen waarom het een goede investering is:

1. Uw huis wordt super comfortabel

Het comfort van uw woning wordt optimaal verbeterd. In de zomer blijft het koel, in de winter is het behaaglijk warm en het hele jaar wordt uw woning met verse lucht geventileerd. U krijgt een zeer comfortabel huis, dat beter is dan een standaard nieuwbouwwoning.

Verse lucht voor een prettig binnenklimaat

Verse lucht vol zuurstof wordt uw woning  ingeblazen. Vreemde en vieze luchtjes worden afgezogen. Dat doen we met een hoogrenderend ventilatiesysteem. Zo zorgen wij voor een optimaal  binnenklimaat van uw woning.

Maar liefst 95% van de afgevoerde warmte wordt hergebruikt! Het ventilatiesysteem bespaart u energie en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Aangename temperatuur

Met een koude winterdag is het heerlijk om in een warm huis te zijn. De temperatuur van uw woning kunt u zelf regelen en is constant. Dat komt door de goede isolatie. In de zomer zorgt de isolatie ervoor dat de hitte lang buiten blijft. De zonwering op de zuidgevel houdt de hitte nog langer buiten, zodat het heel lang koel in huis blijft.

Ventilatieroosters in de kozijnen zijn in uw woning niet nodig, want het ventilatiesysteem zorgt voor verse lucht. Hierdoor heeft u geen last van tocht bij de kozijnen.

2. Lage energierekening tot zelfs energieneutraal

De verbouwing verlaagt uw energierekening met wel 75%. We kunnen er zelfs voor zorgen dat u energieneutraal en ‘gasloos’ wordt en helemaal geen energiekosten meer betaalt.

“Behoud van karakter” zorgt er niet alleen voor dat u mooier en prettiger woont, maar ook dat de energierekening heel laag wordt. Dat komt door de hoge kwaliteit van de materialen die we gebruiken. “Behoud van karakter” biedt Vernieuwbouwd in 3 ambitieniveaus aan:

  1. Passiefhuis
  2. Energieneutraal (afhankelijk van de mogelijkheden voor plaatsing zonnepanelen)
  3. Nul-op-de-meter (afhankelijk van de mogelijkheden voor plaatsing zonnepanelen)

“Kiezen voor een zeer energiezuinig huis, is kiezen voor comfortabel wonen met lage energiekosten”

Bij ieder ambitieniveau wordt uw woning gasloos. In de brochure vertellen we veel meer over de 3 ambitieniveaus. Hieronder kunt u de brochure direct downloaden.

Ja, ik wil meer weten over energieambities

Speciaal voor monumenten

Is de buitenkant van uw huis een beschermd monument of vindt u de buitenkant van uw huis heel mooi? Dan is ons programma “behoud van karakter” de ideale oplossing om uw huis zeer energiezuinig, energieneutraal en gasloos te maken.

Uw woning wordt vanuit de binnenkant aangepakt. De buitenkant laten we in tact, vanwege het fraaie karakter van het huis.

Kantoor wordt energieneutraal huis

Kees Rijnhout - energieneutraal huis

“We hadden een kantoorgebouw gekocht in de ambassadewijk van Den Haag dat we tot woonhuis wilden verbouwen. Maar ja, een monument verbouwen is niet niks. En ik wilde er ook nog een  energieneutraal huis van maken. Want ik vind duurzaamheid heel belangrijk. Met mijn bedrijven streef ik dat ook na en daarom wilde ik het privé zeker doen. Maar ik had echt geen idee hoe ik dat moest doen of wie ik daarvoor moest bellen.

Ik heb veel om me heen geïnformeerd. Ook bij aannemers, maar zij wisten er ook niet zo veel van. Dat is toch gek hè? Niemand weet precies hoe je een huis energieneutraal moet verbouwen. Toen kwam ik via mijn vrouw in contact met Remco. Zij kende hem nog uit haar studententijd en wist me te vertellen dat hij veel verstand heeft van energieneutraal bouwen. Na één gesprek met hem wist ik genoeg… Geen enkele twijfel, hij gaat mij helpen!

Deskundigheid is de sleutel

En dat heeft hij gedaan. Samen zijn we door het kantoor gelopen. Ja, ja, het moest nog een huis worden! Maar zo kreeg Remco wel een goede indruk wat ik wilde en kon hij zijn plan maken. Ik kreeg een mooi plan en advies met alle werkzaamheden die we moesten uitvoeren om energieneutraal te worden. We konden zelfs kiezen of we alles in 1 keer of dat we het in kleine stapjes wilden doen.

Wat zijn wij blij met ons huis. Het eindresultaat mag er zijn. Het is één en al comfort. ‘t Is lekker warm, het tocht niet en zelfs in de zomer is het koel. De zonnepanelen en de warmtepomp hebben we inmiddels ook gedaan. Weliswaar wat later, maar dat kon prima volgens het advies. Ik spreek veel mensen, ook zakelijk, en ik raad het iedereen aan te doen. Je huis wordt er echt heel comfortabel van. Kijk, wij kochten een monument en dan weet je dat je aan de buitenkant niet mag doen. En dan is zo’n verbouwing wel handig als je er nog niet woont. Maar nogmaals, zo’n energieneutraal huis is een echte aanrader.”

Kees Rijnhout (55), entrepreneur in restructuring

Welke stappen doorlopen we met u?

Onze werkwijze hebben we in een overzichtelijk stappenplan gezet. In deze drie stappen krijgt u een comfortabel huis:

Stap 1: denken

Wat zijn uw wensen? Passief, energieneutraal of gasloos? In de eerste stap denken we samen na over het gewenste eindresultaat. We brengen uw wensen in kaart en stippelen de route uit om daar te komen. In deze fase maken we een verbouwplan. Het verbouwplan duurt ongeveer 4 weken en bestaat uit:

De bouwvoorschriften worden bij de gemeente gecheckt
Technische omschrijving en een kleur- en materiaalstaat
Kostenraming van de metamorfose
Subsidiescan
Fotorealistische afbeeldingen van de nieuwe situatie

Stap 2: voorbereiden

Ja, de kogel is door de kerk! U heeft besloten om te gaan verbouwen. Voordat met de uitvoering begonnen kan worden, moeten de nodige voorbereidingen getroffen worden. In deze fase doen we dat. De voorbereidingen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

Inmeten van de woning om een goed vertrekpunt te hebben van de huidige situatie
Uitwerken van technische tekeningen en berekeningen
Vergunningsaanvraag bij gemeente, inclusief welstandscommissie
Aanvragen van eventuele subsidies
Contracteren van de aannemer
Opstellen van een uitvoeringsplanning

Stap 3: doen

Na het denkwerk en de voorbereidingen begint eindelijk de uitvoering. In de uitvoeringsfase begeleiden wij, namens u, de bouw. Daarnaast doen wij het volgende:

Kwaliteitstoetsen
Coördinatie tussen aannemer en u
Eindoplevering

Uw investering voor stap 1 is € 995,- incl. btw. Bedenk bij uzelf: Ben ik tevreden met m'n huis, of wil ik maximaal comfort? Als het bij u in huis tocht en is het in de winter moeilijk warm te krijgen of u heeft een hoge energierekening, dan lost "behoud van karakter" dat voor u op. Als u besluit om na stap 1 te stoppen, dan zijn alle door ons gemaakte documenten van u. U hebt daarna uw handen vrij, ook om eventueel met een ander verder te gaan.

Als u deze stappen samen met ons wilt doorlopen, dan nodigen we u uit om met ons te gaan werken. Neem contact met ons op. U bent van harte welkom. Wie weet tot binnenkort! Voor meer informatie kunt u uiteraard ook bellen met 0487-513499.

Contact