Verbouwen naar gasloos

Is het te koud of te warm in huis?

Tocht het bij u in huis en is het in de winter moeilijk warm te krijgen?
Bent u uw huidige energierekening ook beu?
Is het ’s zomers veel te warm in uw huis?
Gaat de aardbevingsschade en CO2-uitstoot u ook aan het hart?
Vindt u de uitstraling van uw huis niet zo mooi?

Beste huiseigenaar,

Herkenbaar voor u? Koude rillingen over uw rug als u na een lange werkdag relaxed op de bank zit. Niets is zo irritant als een tochtig huis. Wooncomfort wordt voor het grootste deel bepaald door de mate van tocht, vocht en temperatuur in een woning.

Comfort is het meest bepalend voor het welbehagen in huis. Maar als u bedenkt dat huiseigenaren ongeveer 30% van het inkomen uitgeven aan woonlasten, dan spelen de financiën ook een grote rol in het woongenot. Een groot deel van de woonlasten wordt veroorzaakt door de kosten van energie. Het gebruik van fossiele energie veroorzaakt, naast hoge kosten, ook veel CO2-uitstoot en is daardoor slecht voor het milieu. Kortom: het kost geld en is slecht! Voor nu, maar zeker ook voor toekomst van uw kinderen en kleinkinderen. En de prijs van energie zal de komende jaren alleen maar stijgen. Maar gelukkig kunt u er iets aan doen.

“Een huis dat veel energie verbruikt voelt niet comfortabel aan, is slecht voor het milieu en veroorzaakt een hoge energierekening”

Daarom hebben we de make-over voor u ontwikkeld

Kiezen voor een make-over van uw huis, is kiezen voor comfortabel wonen met lage energiekosten. Een make-over is niet zo maar een verbouwing. Het is een gespecialiseerde hoogniveau renovatie van uw huis. We geven u 3 goede redenen waarom een make-over van uw huis een goede investering is:

1. Uw huis wordt super comfortabel

Het comfort van uw woning wordt door de make-over optimaal verbeterd. In de zomer blijft het koel, in de winter is het behaaglijk warm en het hele jaar wordt uw woning met verse lucht geventileerd. U krijgt een zeer comfortabel huis, dat beter is dan een standaard nieuwbouwwoning.

Verse lucht voor een prettig binnenklimaat

Verse lucht vol zuurstof wordt uw woning  ingeblazen. Vreemde en vieze luchtjes worden afgezogen. Dat doen we met een hoogrenderend ventilatiesysteem. Zo zorgen wij voor een optimaal  binnenklimaat van uw woning.

Maar liefst 95% van de afgevoerde warmte wordt hergebruikt! Het ventilatiesysteem bespaart u energie en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Licht maakt gelukkig

Grote ramen zorgen ervoor dat veel licht uw woning binnenkomt. Dat is heel fijn, want licht maakt mensen gelukkig. De ramen zorgen er ook voor dat in de winter uw woning door de zon wordt verwarmd. En als de zon dát doet, dan hoeft de verwarming het niet te doen!

Aangename temperatuur

Met een koude winterdag is het heerlijk om in een warm huis te zijn. De temperatuur van uw woning kunt u zelf regelen en is constant. Dat komt door de goede isolatie. In de zomer zorgt de isolatie ervoor dat de hitte lang buiten blijft. De zonwering op de zuidgevel houdt de hitte nog langer buiten, zodat het heel lang koel in huis blijft.

Ventilatieroosters in de kozijnen zijn in uw woning niet nodig, want het ventilatiesysteem zorgt voor verse lucht. Hierdoor heeft u geen last van tocht bij de kozijnen.

2. Fantastisch nieuwe uitstraling

Uw woning krijgt een fantastisch nieuwe uitstraling. De buitenkant van uw huis wordt door onze architecten opnieuw ontworpen. Het mooiste huis in de straat is nu van u! En … uw huis kan wel 15% meer waard worden!

Is de uitstraling van uw huis een beetje saai, maar woont u wel in een fijne buurt of ziet u op tegen een verhuizing? Dan is een make-over van uw huis dé oplossing. De buitenkant van uw huis wordt opnieuw ontworpen, helemaal naar uw wens. Modern, eigentijds of juist klassiek? U mag het zeggen.

Mooi ontwerp, zorgvuldige detaillering én de isolatie bepalen de duurzaamheid van uw nieuwe huis. Uw huis is na de make-over optimaal geïsoleerd. Tocht en koude behoren tot het verleden.

3. Lage energierekening tot zelfs gasloos

De make-over verlaagt uw energierekening met wel 75%. We kunnen er zelfs voor zorgen dat u ‘gasloos’ wordt en helemaal geen energiekosten meer betaalt.

De make-over van uw huis zorgt er niet alleen voor dat u mooier en prettiger woont, maar ook dat de energierekening heel laag wordt. Dat komt door de hoge kwaliteit van de materialen die we gebruiken. De make-over van uw huis biedt Vernieuwbouwd in 3 ambitieniveaus aan:

  1. Passiefhuis
  2. Energieneutraal
  3. Nul-op-de-meter

“Kiezen voor een make-over van uw huis, is kiezen voor comfortabel wonen met lage energiekosten”

Bij ieder ambitieniveau wordt uw woning gasloos. In de brochure vertellen we veel meer over de 3 ambitieniveaus. Hieronder kunt u de brochure direct downloaden.

Ja, ik wil meer weten over energieambities

Check of uw woning geschikt is

Niet iedere woning is geschikt voor een metamorfose. Check daarom eerst of uw huis geschikt is voor een nieuwe uitstraling. Wanneer is uw huis geschikt?

u hebt een vrijstaand huis
uw huis tocht en is in de winter niet warm te krijgen
u vindt uw huis niet meer mooi van buiten

Wanneer is uw huis NIET geschikt?

u woont in een monument
als u aan de buitenkant van het huis niets wilt laten doen

Welke stappen doorlopen we met u?

Onze werkwijze hebben we in een overzichtelijk stappenplan gezet. In deze drie stappen krijgt u een comfortabel huis:

Stap 1: denken

Wat zijn uw wensen? Passief, energieneutraal of gasloos? In de eerste stap denken we samen na over het gewenste eindresultaat. We brengen uw wensen in kaart en stippelen de route uit om daar te komen. In deze fase maken we een verbouwplan. Het verbouwplan duurt ongeveer 4 weken en bestaat uit:

Ontwerp van het nieuwe exterieur
De bouwvoorschriften worden bij de gemeente gecheckt
Technische omschrijving en een kleur- en materiaalstaat
Kostenraming van de make-over
Subsidiescan
Fotorealistische afbeeldingen van de nieuwe situatie

Stap 2: voorbereiden

Ja, de kogel is door de kerk! U heeft besloten om te gaan verbouwen. Voordat met de uitvoering begonnen kan worden, moeten de nodige voorbereidingen getroffen worden. In deze fase doen we dat. De voorbereidingen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

Inmeten van de woning om een goed vertrekpunt te hebben van de huidige situatie
Uitwerken van technische tekeningen en berekeningen
Vergunningsaanvraag bij gemeente, inclusief welstandscommissie
Aanvragen van eventuele subsidies
Contracteren van de aannemer
Opstellen van een uitvoeringsplanning

Stap 3: doen

Na het denkwerk en de voorbereidingen begint eindelijk de uitvoering. In de uitvoeringsfase begeleiden wij, namens u, de bouw. Daarnaast doen wij het volgende:

Kwaliteitstoetsen
Coördinatie tussen aannemer en u
Eindoplevering

Uw investering voor stap 1 is € 995,- incl. btw. Bedenk bij uzelf: Ben ik tevreden met m’n huis, of wil ik maximaal comfort? Als het bij u in huis tocht en is het in de winter moeilijk warm te krijgen of u heeft een hoge energierekening, dan lost een metamorfose dat voor u op. Als u besluit om na stap 1 te stoppen, dan zijn alle door ons gemaakte documenten van u. U hebt daarna uw handen vrij, ook om eventueel met een ander verder te gaan.

Als u deze stappen samen met ons wilt doorlopen, dan nodigen we u uit om met ons te gaan werken. Neem contact met ons op. U bent van harte welkom. Wie weet tot binnenkort! Voor meer informatie kunt u uiteraard ook bellen met 0487-513499.

Contact

Digitale restyling Energieneutraal - gasloos