Over Vernieuwbouwd

Waarom wij wél verbouwen naar een gasloos huis

Onze verbazing

Het heeft ons verbaasd dat het verbouwen van een woning naar een gasloos huis niet door aannemers wordt aangeboden. En eigenlijk ook weer niet. De branche werkt namelijk vraaggestuurd. Zelfs na de crisis van de afgelopen jaren. Het principe ‘u vraagt, wij draaien’ zit diep geworteld.

Waar dat toe heeft geleid, hebt u waarschijnlijk al gemerkt: er is geen gespecialiseerd bedrijf te vinden dat uw huis kan ontwerpen en verbouwen naar energieneutraal, energienul of gasloze woning. Simpelweg omdat zij zich er niet in hebben verdiept en daardoor de kennis niet hebben. En dan wordt er door genoeg partijen gerommeld in de marge. Kennis is nodig. De complexiteit van zo’n verbouwing is namelijk groot. Het is niet zo maar een verbouwing, het is een specialistische hoogniveau renovatie.

Onze filosofie

Wij geloven heilig dat onze filosofie werkt. En die filosofie is simpel: wij willen ambassadeurs maken van onze klanten. Klanten die zó tevreden zijn, dat ze Vernieuwbouwd bij hun vrienden en familie aanraden.

Hoe bereiken we dat? Kennis van de materie hebben en daardoor specialist zijn. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. En … ouderwets rennen voor de klant. Dan komen de klanten vanzelf.  Calvinistisch in onze kosten, bourgondisch in onze service. Dat is ons dna.

Wie zijn wij? Wie ben ik?

De man achter Vernieuwbouwd is Remco Overmars. Ik ben ondernemer geworden om projectontwikkelaars en woningcorporaties succesvoller te maken bij de ontwikkeling en verkoop van hun projecten. Maar al snel merkte ik dat er weinig kennis aanwezig is om bestaande woningen energiezuinig te maken, terwijl consumenten er steeds vaker om vragen. Door de aardbevingsschade in Groningen en het beleid dat de overheid heeft ingesteld om huizen van het gas af te krijgen, komt er steeds meer vraag naar energiezuinige en aardgasloze woningen.

Daarom dacht ik een aantal jaren geleden: “ik moet me specialiseren in een aspect dat voor woningeigenaren interessant is. Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.” De keuze voor de verduurzaming van bestaande woningen is dus niet zo maar een keuze. De overheid wil in 2050 alle woningen gasloos hebben en formuleert hierop haar beleid voor de komende decennia.

Dus als de overheid gasloze woningen wil hebben, waarom zouden we dan niet nu al beginnen? Als je een idee hebt, wil je dat natuurlijk ook uitvoeren. En zo is Vernieuwbouw als label van Overmars Ontwikkelt B.V. ontstaan. Op basis van ervaring met ontwikkeling van energieneutrale nieuwbouw heb ik een verbouwmethode ontwikkeld voor de verbouw en renovatie van bestaande woningen. Dat doe ik niet alleen, maar met een team van specialisten, waaronder een architect, bouwbedrijf en adviseurs. Daarom spreek ik op deze site in de ‘wij’ vorm. Samen staan wij voor u klaar.

Bent u van plan om uw woning te verbouwen tot gasloos of energieneutraal huis en zou u graag geholpen willen worden? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op 0487 – 51 34 99 of download het gratis stappenplan voor een verbouwing naar een energiezuinige, energieneutrale, gasloze of nul-op-de-meter woning. Met dit stappenplan voorkomt u beginnersfouten.

Ja, ik wil graag het gratis stappenplan

Remco Overmars